Technical Project Manager till Preem

Är du en erfaren projektledare med erfarenhet från konstruktion eller elkraft? Är du lösningsorienterad, självgående och flexibel? Har du ett brinnande intresse för teknikutveckling och e-mobility? Har du ett intresse att stödja omställningen till en elektrifierad fordonsflotta? Då kan rollen som Technical Project Manager vara rätt för dig!

Om tjänsten

Preem genomgår den största omställningen i företagets historia med målet om en klimatneutral värdekedja i alla led år 2035. Det handlar exempelvis om att anpassa raffinaderierna till en förnybar produktion, växla från användningen av råolja till hållbara alternativ samt fånga och binda koldioxid. Preem genomför också en storskalig utrullning av laddinfrastruktur och satsar på elladdning i hela stationsnätverket.

I rollen som Technical Project Manager har du ansvar för att utveckla Preems publika laddkoncept för elbilsladdning. Rollen är ny och teamet E-mobility håller på att byggas upp, du kommer därmed vara delaktig i att forma såväl som utveckla din roll. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Preems kontor i Stadshagen.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Exempel på arbetsuppgifter: 

 • Bidra i arbetet med strategi och implementering av Preems laddkoncept.
 • Hantera pågående investeringsprojekt, egna och med partners
 • Ansvara teknisk specifikation och ge stöd vid upphandling av installatörer
 • Genomföra förprojektering och rekommendera lämplig utformning
 • Stödja och bevaka nätkapacitetsansökningar
 • Visualisera projekt och göra kartunderlag
 • Ansvar för investeringsstöd och liknande ansökningar.
 • Säkerställa intern utbildning och kompetensutveckling inom Preem.

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig som är en erfaren projektledare med relevant arbetslivserfarenhet för rollen. Tidigare kunskap om el-kraft samt erfarenhet av att jobba i matrisorganisationer är ett stort plus. Vi värdesätter även erfarenhet från att arbeta med CAD/CAM och visualisering av projekt. Du har en relevant akademisk utbildning samt goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Är det här du?

Vi söker dig som är självgående och flexibel och affärsmässig. Du är strukturerad, noggrann och utvecklingsorienterad, du får saker att hända! Du uppskattas för din goda samarbets- och kommunikationsförmåga.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kristoffer Ahlen, Head of E-Mobility, kristoffer.ahlen@preem.se. Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Camilla Waernelius, Rekryteringspartner; camilla.waernelius@preem.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt, men senast 2 oktober 2023.

Övrigt

 • Fackliga kontaktpersoner hittar du här
 • Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.
 • För din information så har Preem som policy att alltid genomföra alkohol- & drogtest på samtliga slutkandidater.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2023-10-02

Kontaktperson:
Kristoffer Ahlén

Ansök här

universum-most-attractive.jpg

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast år 2030 ska Preem producera 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel, och senast 2035 ska vi vara klimatneutrala i hela värdekedjan.

Våra raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner. Vi har ett rikstäckande servicenät med drygt 520 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har cirka1 500 anställda varav 1 100 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2021 var Preems omsättning 89,6 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här