Teknikansvarig med projektledaransvar i Stockholm

Som teknikansvarig med projektledaransvar på Preem får du möjlighet att påverka, utveckla och förändra IT verksamheten. Du får möjlighet att arbeta nära organisationen och delta i att implementera ett större plattformsbyte som kommer att involvera dig i intressanta projekt.

Jobba för framtiden redan idag
Som teknikansvarig på Preem kommer du att få jobba både med förvaltning och utveckling av ett förvaltningsobjekt innehållande systemstöd för säkerhet, hälsa och miljö. Du kommer att driva egna förvaltningsärenden tillsammans med verksamheten samt agera som tekniskt stöd i IT-projekt. Några av projekten är kopplade till det plattformsbyte som Preem implementerar, där man både byter ut men också avvecklar applikationer och går från fler till färre system.

I denna roll kommer du t ex att:

  • Vara tekniskt ansvarig i förvaltningsgrupp(er) och samarbeta tillsammans med verksamheten för att ta fram en årlig förvaltningsplan.
  • Leda, stötta och koordinera utvecklings-, infrastruktur- och driftresurser i genomförandet av projekt samt ärenden i förvaltningen.
  • Ansvara för systemtester och assistera verksamheten i acceptanstester
  • Ansvara för produktionssättning och överlämning till drift.
  • Agera som teknisk projektledare i utvecklingsprojekt samt vara stöd vid framtagande av kravspecifikationer.
  • Planera, koordinera, följa upp och prognosticera utvecklingsresurser med avseende på tid och ekonomiskt utfall.
  • Följa upp och prognosticera utfall mot budget.

Du kommer att ingå i en kompetent grupp bestående av 12 tekniska projektledare/ teknikansvariga som alla fokuserar på att förvalta och utveckla Preems IT-system.


Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.


Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad i Stockholm. Dock ingår tjänsteresor till våra raffinaderier i Göteborg och Lysekil då flera av våra användare är belägna där.


Har du den här bakgrunden?
Vi vill att du som söker har erfarenhet av teknisk förvaltning, IT-projekt, projektledning och / eller ha lett en grupp av personer mot ett mål. Du har troligtvis involverats i projekt där du haft mycket kontakt med utvecklare. Det är även önskvärt att du har en högskoleutbildning t ex data- och systemvetenskap alternativt motsvarande erfarenhet från arbetslivet.
Det är meriterande om du har arbetat med förvaltningsmodellen PM3 och/eller ITIL.


Är det här du?
Här trivs du som tilltalas av eget ansvar i ett öppet och ödmjukt klimat. Eftersom tjänsten innebär många kontaktytor ser vi gärna att du är en person som trivs i en utåtriktad roll, har lätt för att samarbete och skapa relationer. För att trivas på Preem tror vi även att du är en person som gillar förändring och har ett stort intresse för såväl verksamhet som IT. Du har en förmåga att genom att ställa rätt frågor få en bra förståelse för användaren och användarens behov samtidigt som du är noggrann och har kvalitetsfokus. Du driver självständigt ditt arbete och skapar resultat.


Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind IT. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oscar Nordström på oscar.nordstrom@dfind.se, 072-554 22 82 eller rekryterare Louise Nachtweij på louise.nachtweij@dfind.se, 070-367 52 64.

Vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt dock senast 2017-10-31. För att söka jobbet, följ anvisad länk.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2017-10-31

Kontaktperson:

Oscar Nordström;
oscar.nordstrom@dfind.se, 072-554 22 82
Louise Nachtweij; louise.nachtweij@dfind.se, 070-367 52 64.

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här