Teknikingenjör till Preems raffinaderi i Göteborg

Teknikingenjör till Preems raffinaderi i Göteborg

Preemraff är inne i ett expansivt läge med många projekt på gång under de kommande åren, därför behöver vi utöka vår styrka med en Teknikingenjör till Automationsgruppen på vårt raffinaderi i Göteborg.

Jobba för framtiden redan idag

Som Teknikingenjör kommer Du att arbeta med alla ingående komponenter i Automationssystemen på raffinaderiet i Göteborg, tyngdpunkten kommer att ligga mot ABB 800xA-systemet.

Våra huvudsystem är; Honeywell Experion samt ABB 800xA (Kontrollers, Servers, OP-stationer och Nätverk).

Arbetsuppgifter;

• Arbete med Automationssystem på raffinaderiet i Göteborg

• Programmering

• Felsökning

• Förebyggande Underhåll

• Uppgraderingar

• Systemutveckling

• Projektledning

• Utbildning

Du kommer att ingå i en grupp som består av totalt 16 medarbetare på båda raffinaderierna och rapportera till Chef Automationsgruppen.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, förlagd till dagtid. Du kommer att vara stationerad på Preems Raffinaderi i Göteborg.

Har du den här bakgrunden?

Du har en högskole-utbildning inom Automation/PLC eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdigt.

Erfarenhet av att arbeta i PLC/DCS-system som T.ex., Honeywell Experion, ABB 800xA, Emerson Delta V, Siemens eller liknande system är ett krav. Vi ser att Du har en bred kompetens inom IT-området. Arbete med fältinstrumentering och kunskap i mätteknik inom Processindustrin är meriterande.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.

Är det här du?

Vi ser att Du bör vara en person som är;

• Säkerhets- och kvalitetsmedveten

• Noggrann

• Ihärdig

• Utåtriktad och har lätt för att skapa kontakt med andra

• Trivs med att arbeta självständig, såväl som i grupp

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lars Andersson, chef automationsgruppen på tel 010-450 33 39.
Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt dock senast den 20:e oktober 2019.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2019-10-20

Kontaktperson:
Lars Andersson +46 010- 450 33 39

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning drygt 92 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här