Teknisk Chef till Preem AB i Göteborg

Vill du driva en teknisk avdelning framåt och bidra med ett starkt ledarskap? En spännande tjänst med mycket ansvar!

Inom sektionen Depot Management som driver depåer över Norden söker Preem AB en ny teknisk chef. Här får du fullt ansvar för teknikavdelningen med styrning och uppföljning mot sektionens mål och resultat. En roll där personalen är i fokus med utveckling av dess kompetens, trivsel, säkerhet och arbetsmiljö.

Vill du arbeta i projektform och utveckla tekniken inom linjeverksamheten samt stötta projektingenjörer och driftpersonal med tekniska frågeställningar och spännande investeringsprojekt på våra depåer, då är detta jobbet för dig.

Jobba för framtiden redan i dag

Som teknisk chef kommer du att arbeta med nya projekt och genomföranden inom våra befintliga depåer i Göteborg, Helsingborg, Karlshamn, Norrköping, Stockholm, Gävle, Piteå och Sandefjord. Du kommer att vara ute på fältet vilket innebär resdagar vid 1-2 tillfällen per vecka, i första hand till depåerna i Sverige.

Du kommer att arbeta med:

  • Planera och leda verksamheten så att kostnads-, kvalitets- och servicenivå upprättshålls
  • Fullt personalansvar med kompetensutveckling, lönesättning och medarbetarskap
  • Utföra ett starkt och tydligt ledarskap i enlighet med Preems krav på en ledare
  • Att definiera och följa upp såväl individens som gruppens mål
  • Att gentemot övriga avdelningar inom Depot Management verka för ett gott samarbete
  • Ansvarar för utveckling av säkerhet, arbetsmiljö- och miljöledningssystemen

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Detta är en rekrytering där du blir direkt anställd av Preem AB. Tjänsten är på heltid och dagtid med tillträde så snart som möjligt. Tjänsten är placerade i Göteborg.

Har du den här bakgrunden?

Du jobbar idag med att driva och leda projekt med fokus på styrning av tid, kostnader och kvalitet. Du har också en erfarenhet och förståelse för den administrativa dokumentationen som tjänsten kräver. Vi önskar också att du har en vidareutbildning eller ett stort intresse av exempelvis tryckbärande utrustning, arbetsmiljö, projektmetodik, entreprenadjuridik eller riskhantering. För att passa för tjänsten behöver du ha färdigheter i svenska och engelska i såväl tal som skrift samt körkort behörighet B.

Meriterande erfarenheter:

  • Erfarenhet av att arbeta som projektledare
  • Erfarenhet av konstruktionsarbete och styrsystem
  • Erfarenhet från kemisk processindustri
  • Erfarenhet av risk och säkerhetsarbete

Är det här du?

Vi ser att du har dokumenterade goda ledaregenskaper med erfarenhet av personalansvar och en vilja att leva upp till företagets ledarskapsprofil samt god samarbets- och kommunikationsförmåga med ett målinriktat arbetssätt.

Du har en förmåga att driva på processer, har god social kompetens, är kundorienterad och tekniskt intresserad. I rollen har du många kontakter i ditt dagliga arbete och behöver därför både tycka om och vara bra på att skapa relationer. Dessutom är du förändringsbenägen och lyckas få gehör för de frågor du driver. De egenskaperna kombinerar du med ett metodiskt arbetssätt och god förmåga att planera din tid.

Vi på Preem arbetar ständigt för att öka vår mångfald, därför ser vi gärna sökanden med alla erfarenheter och bakgrunder.

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten, kontakta Martin Andersson 0708-101536. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 6 april. För att söka jobbet, följ anvisad länk. I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. 

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2018-03-27

Kontaktperson:

Martin Andersson
Rekryteringskonsult TNG
Tel: 0708-101536

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här