Teknisk IT-säkerhetsansvarig Preemraff, Lysekil

Vi på Preemraff vill öka säkerheten inom Process-IT och söker därmed en Teknisk IT-säkerhetsansvarig, till avdelningen El & instrument med inriktning Automation.

Jobba för framtiden redan idag 

Arbetet med IT-säkerhet inom Preemraff är uppdelat i två inriktningar. Den ena med inriktning mot en teknisk roll och den andra en strategisk roll. Tjänsten innebär att man arbetar tätt ihop med ”Strategisk IT-säkerhetsansvarig, Process IT”. Det är viktigt att i båda rollerna kunna ersätta varandra vid eventuell frånvaro. Tjänsten är stationerad i Lysekil, även arbete på Preemraff i Göteborg kan förekomma. Du ingår i en arbetsgrupp som idag består av 11 medarbetare.

Vi vill att du som teknisk IT-säkerhetsansvarig för Preemraffs industriella IT-miljö är delaktig i utvecklingen. Koordinerar det tekniska och systematiska IT-säkerhetsarbetet inom de IT-zoner som ligger i eller närmast styrsystemen på raffinaderierna.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Har du den här bakgrunden?

- Högskoleexamen eller motsvarande inom området.

- Erfarenhet från IT-området, Cyber Security och/eller Automationssystem inom  processindustrin.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

Att ansvara för utveckling, drift och underhåll på Process-IT, Preemraff Lysekil och Göteborg samt drift och underhåll av:
- Brandväggarna

- De virtualiserade servermiljöerna

- Backupplösningar

- Servrar och datorer

- Switchar

- Övervakning av brandväggar, servrar och nätverk

- Intrångsdektetering

- Antivirus

- Proxy

Dina arbetsuppgifter kommer även att bestå av att ta fram och undersöka samt utreda och installera IT-säkerhetshöjande tekniska åtgärder. Arbeta med omvärldsbevakning och nätverksdokumentation. Informera, utbilda och stödja berörda intressenter gällande IT-säkerhetsområde.

Är det här du?

Vi ser att du är en ansvarstagande, självständig och kvalitetsmedveten person. Trivs med att arbeta enskilt såväl som i grupp.

Ta reda på mer!

I denna rekrytering samarbetar Preem med Dfind. Om du har frågor om tjänsten, kontakta Kristina Larsson Djokovic på +46 70 570 66 79.
Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2017-09-25.För att söka jobbet, följ anvisad länk.

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2017-09-25

Kontaktperson:

Kristina Larsson Djokovic, Dfind tel: +46 705-706 679

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här