Teknisk Projektledare Preem Nya Marknader, Stockholm

Vi söker dig som vill bli en viktig spelare i rollen som Teknisk Projektledare när vi utvecklar våra nya marknader.

Jobba för framtiden redan idag I rollen som Teknisk Projektledare Nya Marknader blir ditt fokus att delta i Preems etablering på nya marknaden. Preem har sedan ungefär ett år tillbaka etablerat sig på den norska marknaden. Som ett första uppdrag ligger det att stabilisera och förvalta lösningarna för den norska marknaden för att senare vara delaktig i vidare expansion till andra länder. Du blir tekniskt ansvarig för leveransen i projekt och förvaltning. Norge är ett första projekt av denna karaktär så någon ”best practice” finns inte sedan tidigare. Därför söker vi dig som har stor erfarenhet och kompetens och lockas av möjligheten att få bygga upp något nytt. När Norge-projektet är klart kommer du och andra inblandade i detta projekt definitivt att ha en best practice att kunna dela med sig av som kan sätta trenden för hur vi går till väga framåt.
I projekt ansvarar du för att;

 • Assistera verksamheten med att ta fram en uppdragsbeskrivning (VBU) och projektplan
 • Vara stöd till beställare vid framtagande av kravspecifikationer
 • Säkerställa genomförandet av en teknisk konceptdesign och systemspecifikation utifrån kravspecifikation
 • Verka som stöd till projektledare och beställare vid upphandling och avtal
 • Ansvara för framtagande av teknisk konceptdesign, tjänsteprofiler, systemspecifikationer och tidsuppskattningar enligt beslutade metoder och verktyg
 • Leda, stötta och koordinera utvecklings-, infrastruktur- och driftresurser i genomförandet av projektet
 • Ansvara för systemtester och assistera verksamheten i acceptanstester
 • Ansvara för produktionssättning
 • Ansvara för överlämning till drift och tekniskt ansvarig i förvaltning
 • Följa upp och prognosticera utfall avseende IT-resurser mot projektbudget

Och i förvaltningen blir dina ansvarsområden;

 • Följa utvecklingen inom ditt IT-område
 • Följa utvecklingen och vara uppdaterad på tekniker som kan underlätta för dina användare.
 • Verka som tekniskt stöd till IT-drift och IT-support
 • Vara tekniskt ansvarig i förvaltningsgrupp(er)
 • Planera, koordinera, följa upp och prognosticera utvecklingsresurser med avseende på tid och ekonomiskt utfall
 • Kontera och godkänna fakturor
 • Följa upp och prognosticera utfall mot budget

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nya saker.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Preems huvudkontor i Stockholm. Tjänsten innebär resor, initialt till Norge men senare även andra länder i vår närhet.


Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet i rollen som teknisk projektledare/projektledare. I grunden har du förmodligen en Civ Ing eller Civ Ek examen men du kan ha skaffat dig din teoretiska kunskapsbas på annat sätt också. Din arbetslivserfarenhet har du förmodligen från roller som t.ex teknisk projektledare/förvaltare. Även en bakgrund inom operations, drift eller liknande är en stor fördel. Vi ser mycket positivt på en erfarenhet från en teknisk/internationell miljö. Erfarenhet av att etablera liknande uppdrag i andra länder är en stor fördel. PM3 en fördel men inte avgörande då vi lägger större tonvikt vid ITIL. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.


Personliga egenskaper
I rollen som Teknisk Projektledare Nya Marknader hos Preem tar du även med tiden mer ansvar för förvaltning och vidareutveckling så för att lyckas i rollen behöver du tycka att även den delen av arbetet är givande. Du har med din erfarenhet blivit relativt självgående i din roll och har ett starkt eget driv och god förmåga till initiativtagande. Du behöver vara pådrivande snarare än avvaktande i denna roll.Är det här du?
Som person är du social, driven, ansvarstagande och trivs i en föränderlig miljö. Du är även strukturerad, analytisk och noggrann i ditt sätt att arbeta. Du tycker om att dela med dig av din kunskap och coachar andra för ett bra samarbete. Dessutom är du intresserad av att bygga kontakter både internt och externt. Proaktivitet och initiativtagande är andra komponenter som är viktigt för att lyckas i rollen. Vi tycker att det är viktigt att du trivs och har roligt på jobbet och därför lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Resor

Eftersom etableringen sker i andra länder, innehåller rollen naturligtvis resor, även med veckovisa övernattningar under intensiva faser, det måste fungera för dig.


Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind IT. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oscar Nordström på oscar.nordström@dfind.se, 072-554 22 82.
Vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt!

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2017-10-31

Kontaktperson:

Oscar Nordström: oscar.nordström@dfind.se, 072-554 22 82

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här