Treasury Controller till Preem, Stockholm

Har du erfarenhet inom Treasury och trivs i en spännande och omväxlande miljö? Är du ansvarfull och kommunikativ?
Då kan du vara den Treasury Controller Preem söker!

Jobba för framtiden redan i dag

För att lyckas i rollen som Treasury Controller behöver du självständigt driva och utveckla ditt arbete. Du trivs i en prestigelös miljö där du har stor möjlighet att påverka och du kommer att arbeta strategiskt, operativt och analytiskt med redovisning och kontroll samt även med utveckling av verksamheten och i projekt. Du kommer också att verka som stöd och hjälp till övriga avdelningen samt även ut i organisationen. Du kommer att ha kontakt med stora delar av Preems interna organisation samt även banker och andra finansiella institut externt.

Exempel på ansvarområden:
* Löpande arbete, kontroller och rapportering för koncernens finansiella struktur
* Finansnettot
* Treasury-rapportering
* Handlägga fullmaktsärenden, garantier, säkerheter mm
* Delaktig i årsbokslut/årsredovisning
* Utveckling av Treasurysytemet CRM

Som Treasury Controller på Preem kommer du tillhöra bolagets Finanssektion. Treasury består idag av 4 medarbetare och du rapporterar till Chef Treasury.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är en tillsvidare anställning med placering på Preems huvudkontor i Stockholm.

Har du den här bakgrunden?

Du är Civilekonom eller har motsvarande akademisk examen. Du har minst 5 års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och känner dig trygg med de flesta moment inom Treasury-området. Du tycker mycket om att arbeta med siffror och i Excel. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då båda språken används i det dagliga arbetet. Du är van vid olika IT-system och det är meriterande om du har erfarenhet av CRM-system.

Är det här du?

Vi söker en person som har en vilja och engagemang att leverera arbete av hög kvalitet. För att trivas i rollen behöver du vara självständig, pålitlig och ansvarsfull. Vi ser också att du har en förmåga att kravställa gentemot dina gränsytor samt även en vilja att utforska intern och extern kund för att förstå mottagaren. Du är noggrann och förstår att detaljer i vissa delar av ditt arbete är av yttersta vikt. Avdelningen har ett mycket gott samarbete och det är därför viktigt att din egen samarbetsförmåga är väl utvecklad.

Ta reda på mer! 

I denna rekrytering samarbetar Preem med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2017-11-26

Kontaktperson:

Anders Zetterlund
tel: 0768-72 10 28

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här