Tullspecialist, Stockholm

Vi söker dig med fördjupad erfarenhet inom tull och som trivs i en miljö där du blir en viktig kugge i hjulet och kan bidra med din kunskap och erfarenhet. Du är driven och gör det där lilla extra för att komma i mål, du är inte rädd för att ta initiativ och tycker om att arbeta självständigt.

Jobba för framtiden redan idag
Preems vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Det ställer höga krav på hela organisationen, däribland på Skatt & Tull då Preem är en stor skattebetalare och skatterna till stor del styr förutsättningarna för vår affärsverksamhet. I rollen som tullspecialist ingår du i avdelningen Skatt & Tull inom affärsområde Ekonomi och Finans. Du förväntas självständigt kunna utföra nedanstående arbetsuppgifter.

I rollen ingår bla:

 •  Kvalitetssäkra och löpande utveckla processen för import och export inom Preem
 •  Upprätthålla och utveckla rutiner i enlighet med Tullverkets krav på AEO
 •  Ompröva och efterkontrollera import- och exportdeklarationer
 •  Bevaka lagstiftning och utvecklingen inom tullområdet samt utreda konsekvenser till följd av detta
 •  Kontinuerlig dialog gentemot tullombud
 •  Bistå medarbetare med kunskaper, handledning och utbildning inom tullområdet som krävs i det operativa flödet
 •  Stödja processen med varuklassificering
 •  Säkerställa, hantera och bevaka tillstånd inom tullområdet
 •  Kravställare för IT-systemutveckling i avseende att säkerställa och effektivisera processens behov
 •  Kontaktperson gentemot Tullverket samt i vissa fall även gentemot leverantörer och kunder avseende tullfrågor.
 •  Ad hoc och administrativa uppgifter kopplat till området

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning heltid. Du rapporterar till Chef Skatt & Tull och blir del av ett team på fem personer. Rollen är placerad på Preems kontor i Stadshagen.

Har du den här bakgrunden?
För att lyckas i rollen tror vi att du har minst fem års arbetslivserfarenhet inom tullområdet i ett större företag eller från Tullverket. Du har en KY- eller högskoleutbildning med inriktning mot logistik, tull eller ekonomi och känner dig trygg i att arbeta på både svenska och engelska. Har du dessutom erfarenhet av drivmedel eller sjötransport ser vi det som en merit. Kunskap och erfarenhet avseende AEO är en fördel.

Är det här du?
Som person är du noggrann, strukturerad och har en förmåga att se helheten utan att missa detaljerna. Du är prestigelös och trivs i en kultur där man hjälper varandra och har en förmåga att förklara komplexa frågor på ett enkelt sätt. Vidare är du självgående och drivande samt ser vad som behöver göras, håller dina deadlines och vill bidra till att effektivisera både arbete och processer.
Du jobbar proaktivt och kommer gärna med nya idéer. Du har en god analytisk förmåga, är noggrann och inser vikten av korrekta deklarationer. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten, kontakta Frida Wadenby, Chef Skatt & Tull, 010-450 15 58.Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast den 25 oktober

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.
Fackliga kontaktpersoner hittar du här.

#Tullspecialist
#Skattespecialist
#Tull
#Customs
#Skatt

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2020-10-25

Kontaktperson:
Frida Wadenby

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2019 var Preems omsättning cirka 96 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här