Utvecklare råvarumarknad till Preem i Lysekil, Göteborg eller Stockholm

Vill du vara med att bidra till Preems utveckling och vill vara med och bidra till lösningen på en av vår tids största utmaningar? Då kan du vara den vi söker.

Med utgångspunkt i Preems strategier får du en utvecklande roll, som innebär att Du stöttar Affärsutvecklings arbete med att ta fram verifiera och analysera ekonomisk data för de projekt som drivs av affärsutveckling. Du driver arbetet med att göra långsiktiga prognoser för utvecklingen av de marknader som Preem säljer sina varor på tillsammans med Varuförsörjningen. Preem har stort fokus på den svenska skogen som råvara till framtida drivmedel och därför är du med att bygga upp systemet för att följa de marknader skogsråvaror handlas på. Här kommer du att verka inom ett lika brett som spännande område, där du verkligen får arbeta med både interna och externa kontaktytor. 

Jobba för framtiden redan idag

Du arbetar entreprenörsmässigt och agilt med nuvarande och framtida samarbetspartners på de marknader som Preem vill säkra upp råvara för förnybara drivmedel och produkter. Du kommer att ansvara för kontakter med ett flertal aktörer inom skogs- och lantbruk, återvinningsbolag och kraftproducenter för utveckling av samarbeten för strategisk råvaruförsörjning till förnybara värdekedjor. Du är med och utvecklar nya affärsmodeller som passar den förnybara ekonomin och jobbar tätt med Affärsutvecklarna inom ramen för utvecklingsprojekten. 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning och heltid med placering i Lysekil, Göteborg eller Stockholm. 

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig med stort driv och personligt engagemang för utveckling av förnybara energiprodukter med flerårig erfarenhet från energi-, lantbruks- och eller skogsindustrin. Du har med stor sannolikhet en masterexamen inom energiområdet från ett universitet eller högskola. Extra meriterande är om du även har en examen inom ekonomi.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Är det här du?

Som vår nya kollega på Affärsutveckling är du innovativ, drivande och utåtriktad med ett gott sinne för affärer. I samverkan med övriga i gruppen är du med och skapar relationer med samarbetspartners, både internt och externt. Du kommer att ha många kontakter i ditt dagliga arbete och behöver därför både tycka om och vara bra på att samarbeta. Dessutom är du förändringsbenägen och lyckas få gehör för de frågor du driver. De egenskaperna kombinerar du med ett affärsmässigt och metodiskt arbetssätt och god förmåga att planera din tid. Din förmåga att leda och driva arbetet framåt tillsammans med din strategiska förmåga är avgörande för hur väl du kommer lyckas i rollen.

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten, kontakta Mattias Backmark på +46 10 450 4180. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast den 10/12-17 till jobb@preem.se. Märk din ansökan ”Utvecklare råvarumarknad”.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2017-12-10

Skicka in din jobbansökan:
jobb@preem.se

Kontaktperson:

Mattias Backmark
Chef Affärsutveckling
Tel 010-450 41 80

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här