Värdeoptimerare inom supply chain till Preem, Stockholm

Vill du ha en stark påverkan på Preems lönsamhet och en djup insikt i Preems varuflöde? Då kan du vara den vi söker!

Jobba för framtiden redan idag
Inom Preems affärsområde Supply & Trading arbetar idag ca 170 personer. Affärsområdet ansvarar för affärsverksamheten knuten till Preems raffinaderier och depåsystem. Som värdeoptimerare ingår du i sektionen Planning & Optimizing vilken har i uppdrag att optimera Preems varuflöde utifrån lönsamhet och hållbarhet.

Rollen som värdeoptimerare inom supply chain innebär att identifiera det mest lönsamma sättet att driva varuflödet inom Preems raffinaderi- och depåsystem samt ge input till styrning av inköp, produktion och försäljning.

Du kommer att ingå i en grupp som består av sju medarbetare och rapporterar till chefen för Planning & Optimizing Stockholm.

Tjänsten är tillsvidare och på heltid med placering i Stockholm

Bland arbetsuppgifterna ingår:
• Värdera och ta fram underlag för raffinaderistrategier samt vara delaktig i beslut om dessa
• Värdera råvaror och satsningsmaterial till raffinaderierna
• Optimera allokeringar av förnybara egenskaper
• Optimera komponentutnyttjande inom raffinaderi- och depåsystem
• Genomföra ekonomiska analyser av produktions- och leveransscenarier
• Utveckla, använda och underhålla IT-applikationer inom området

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden?
• Du som söker har en civilingenjörsexamen gärna med inriktningen kemiteknik, alternativt flerårig erfarenhet av liknande uppdrag
• Du har erfarenhet av att använda LP eller annan matematiskt driven optimeringsmodell
• Kunskap inom raffinering och supply chain är meriterande
• Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.
• Du är en van användare av Excel.

Är det här du?
Vi söker dig med en utpräglad matematisk förmåga och som trivs att arbeta med komplexa problemställningar i en ständigt föränderlig miljö. För att lyckas i rollen som värdeoptimerare bör du vara analytisk, kvalitetsmedveten och lösningsorienterad med fokus på det bästa för helheten. Du är kommunikativ och trivs att arbeta med ett brett kontaktnät. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om jobbet är du välkommen att kontakta Anna-Karin Nilsson, Avdelningschef, anna-karin.nilsson@preem.se.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast 16 okt 2022.
Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner
#LI-CB1

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2022-10-16

Kontaktperson:
Anna-Karin Nilsson , 010-450 16 10.

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2019 var Preems omsättning cirka 96 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här