Vikariat Logistiker inom Produktledning, Stockholm

Vill du ha en variationsrik vardag där du arbetar både med siffror och människor? Vill du få en chans att fördjupa dig inom logistik? Då kan du vara den vi söker!

Jobba för framtiden redan idag

I rollen som logistiker kommer du att dela din tid mellan administrativa uppgifter, möten samt att vara ute på fältet och följa upp Preems samarbetspartners och leverantörer inom transport och logistik. Du kommer att vara kontaktperson mot Preems transportörer samt genomföra transportkostnadsavräkningar och ansvara för utbetalning av ersättning till transportörer.  Tjänsten innebär mycket självständigt arbete samtidigt som du tillhör en grupp om åtta personer som stöttar och hjälper varandra i arbetet. Gruppen är back up för varandra vid sjukdom och semester.

Du rapporterar till chefen för Logistik.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:

  • Kontrollera leverantörsfakturor samt handa debiteringar/krediteringar
  • Ta fram statistik och analyser
  • Handha pris- och leveransförfrågningar
  • Genomföra utredningar utav varierande storlek, t.ex. vid nya större kunder
  • För logistikavdelningens räkning leda och organisera möten samt representera Logistik på möten
  • Delta i och driva mindre projekt
  • Föreslå och implementera förbättringar och effektiviseringar.

  

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är placerad på Preems kontor i Stockholm och är ett föräldravikariat om ca 10 månader.


Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig som har god bransch- och produktkunskap inom olje- och raffinaderiindustrin samt erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter. Du har troligen en Högskoleutbildning som bas inom t.ex. ekonomi, logistik, teknik eller motsvarande.  Vidare krävs det goda IT-kunskaper bl.a. inom Officepaketet och framförallt i Excel. Du måste också ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.

 

 Är det här du?

Som person är du noggrann och strukturerad samt van vid att arbeta självständigt och fatta egna beslut. Du har en god analytisk förmåga samt känner dig bekväm i att leda andra i t.ex. projekt och olika mötesforum. Du är också en lagspelare med god samarbets- och kommunikationsförmåga

 
Ta reda på mer!

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kenneth Olsson, chef Logistik på telefon 010-450 16 14.

Vi ser fram emot att få din ansökan via jobb@preem.se. Skicka in din ansökan i form av CV och personligt brev så snart som möjligt, dock senast 2017-10-15. Skriv ”Vikariat Logistiker” i ämnesraden.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2017-10-15

Skicka in din jobbansökan:
jobb@preem.se

Kontaktperson:

Kenneth Olsson, chef Logistik tel: 010-450 16 14

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här