Jonas berättar mer

Jonas Palm, rekryterande chef, berättar mer om rollen som Senior Business Controller Supply & Refining till Preem i Stockholm.

Jonas, vad är mest utmanande och spännande med rollen som Senior Business Controller Supply & Refining

Först och främst är det här långt ifrån en vanlig business controller tjänst. Det är en svår, krävande och komplex roll med mycket att sätta sig in i. Rollen kräver ett stort eget ansvar och en vilja att förstå hur Preem fungerar. Arbetet är verkligen utmanande och det kommer ta tid att sätta sig in i allt och bemästra den här rollen – även om du är en erfaren och duktig person.

Vidare kommer du jobba med komplexa frågeställningar och mycket är branschspecifikt eller till och med Preemspecifikt. Du måste vara beredd på att du inte alltid kommer göra rätt, för det här är verkligen en svår roll. Att bemästra den tar tid. Det gör såklart detta till den perfekta utmaningen för en nyfiken, analytisk och social person som är redo att kavla upp ärmarna och bli en nyckelperson på Preem.

Varför tycker du att Preem är en bra arbetsgivare?
Preem är ett värderingsstyrt företag på riktigt. Det är inte bara floskler eller tomt prat utan det genomsyrar verkligen vår vardag. Våra värdeord ansvarstagande, nyskapande och inkluderande är självklara saker för oss. På Preem finns även en stor förståelse för att du har intressen vid sidan om ditt jobb eller att du har familj och måste hämta eller lämna på dagis med jämna mellanrum. Självklart har du mål du ska leverera på, men hur, med vilka och till viss mån när du utför ditt arbete är till stor del upp till dig.

Förutom en bra arbetsmiljö får du också vara del av en spännande bransch i förändring och arbeta på ett företag där hållbarhet är i fokus. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle.

Hur ser teamet ut?
Du kommer till ett team med många erfarna kollegor med stor kunskap. Vi hjälps åt även om vi inte jobbar med exakt samma saker. Gruppen är spridd på tre geografiska platser men har en god sammanhållning. Vi har en ganska bra mix av olika åldrar och kön. Jag skulle beskriva arbetsmiljön som trevlig och högt i tak.

Berätta lite om hur du är som chef
För mig är våra värderingar väldigt viktiga. Att du lever upp till dessa är viktigare än att du har den perfekta bakgrunden i övrigt. Jag ger dig frihet under ansvar men finns självklart på plats som bollplank och stöd när det behövs. Jag är mån om att alla ska må bra och trivas på jobbet. Med mig kan man prata helt fritt. Att göra misstag, och lära sig av dessa är helt ok, speciellt i en så svår och komplex roll som denna. Våra värderingar, bra kommunikation och frihet under ansvar är således något jag tycker är extra viktigt som chef.

Ta en tur på vårt raff i Lysekil

Virtual Reality Virtual Reality

Kolla direkt i webbläsaren eller ta fram dina egna VR-glasögon och titta via Youtubeappen. Välkommen till Preem XP.