Rebecca får Preem att växa

Våra projektingenjörer får Preem att växa. De följer sina projekt hela vägen, från start till mål. Projekten är varierande och kan vara rätt så utmanande. Rebecca Boman trivdes på Preem från första dagen – av många anledningar

Preems raffinaderier växer med flera spännande projekt och behöver fler projektingenjörer, som Rebecca Boman. Rebecca är teknisk specialist inom konstruktion och driver olika projekt från projektidé till färdig installation på raffinaderiet i Lysekil.

– Det roligaste är att få vara med i hela processen, att få vara ute på anläggningen och planera och sen komma ut igen och se resultatet.

Rebecca har till exempel installerat nödduschar, uppgraderat nivå- och tryckmätare på tankinstrument och installerat potentialutjämning och åskskydd för tankar och byggnader.

– Ofta finns det inget färdigt facit. Så man lär sig väldigt mycket hela tiden och man blir aldrig klar.

Gott samarbete och öppenhet

I tjänsten ingår mycket kontakter med såväl interna som externa parter.

– Man måste kunna samarbeta, diskutera och tycka det är roligt att jobba i grupp. På min avdelning hjälper vi varandra och har en trevlig stämning. Inför projekt rådfrågar vi elektriker i anläggningen och vi lämnar över till driftoperatörer, så att de är trygga med konstruktionslösningen.

Men det är också mycket självständigt arbete. Rebecca tycker om omväxlingen och att hon får mycket frihet under ansvar.

– Här får man vara med och styra sitt jobb. Vill och vågar man, kan man utvecklas hur mycket man vill.

Inkluderande och nyskapande

– Trots att jag är ganska ny upplever jag att jag får vara med och påverka. Jag tycker det är en välkomnande och respektfull stämning, oavsett vem man är.

Rebecca berättar om en arbetsplats med både stor erfarenhet och nytänkande.

– Oavsett man är ny eller gammal, vågar vi vara nytänkande. Om vi inte vågade, hade vi inte varit med i matchen så länge.

Jobba för framtiden

Rebecca valde Preem för att företaget har gott rykte i Lysekil, där hon bor och trivs vid havet och i naturen, men också för att Preem ligger i framkant när det gäller utveckling av förnybara drivmedel. Rebecca tycker att Preem är ett företag som står för sin vision och sina värderingar på alla nivåer.

– Det här är ett spännande och långsiktigt arbete. Vi gör något bra för samhället och jag kan konkret relatera till att jobba för framtiden: Jag har en ettårig son och jag vill att han ska ha de bästa möjligheterna till att leva ett bra liv, han också.

Intresserad av en karriär inom Preem?
Skapa ett konto för att prenumerera på lediga jobb inom just ditt yrkesområde.

Ta en tur på vårt raff i Lysekil

Virtual Reality Virtual Reality

Kolla direkt i webbläsaren eller ta fram dina egna VR-glasögon och titta via Youtubeappen. Välkommen till Preem XP.

Lyssna på vår podd och lär dig mer om hur det är att arbeta på Preem Lyssna på vår podd och lär dig mer om hur det är att arbeta på Preem

Podcast Podcast

00:00
00:00