Träffa Angelica Fagerholm

I rollen som konceptansvarig är Angelica ansvarig för kundupplevelsen inne i Preems butiker. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att säkerställa att alla butiker upplevs på samma sätt, trendspaning och att projektleda samarbeten med externa företag som Espresso House.

Som konceptansvarig tillhör Angelica avdelningen koncept och kategori inom affärsområdet marknad och försäljning. Att vara konceptansvarig innebär exempelvis ansvar för vilken typ av inredning, kylar, stolar och så vidare som ska finnas i en butik. Angelica ansvarar även för kampanjplatser och hur de digitala skärmarna i en butik ska se ut. Kort och gott att våra butiker speglar vår vision och att våra kunder känner igen sig när de besöker oss. En stor del av jobbet har den senaste tiden också handlat om att etablera nya partnerskap. Ett exempel på detta är vårt nya samarbete med Espresso House där Angelica haft en minst sagt betydande roll.

- Hela förra året var det väldigt mycket fokus på Espresso House. Jag har varit med från allra första början i diskussionerna kring vårt samarbete. Det har varit många samtal och många möten med många inblandade. Det känns såklart jättekul att det nu är på väg att rullas ut. Jag är jättestolt över det arbete som vi har gjort för att få till detta, berättar Angelica.

En del av Angelicas arbete handlar också om att ha örat mot rälsen och spana framåt för att förutspå trender. Det gäller att hänga med i utvecklingen och ligga i framkant för att både behålla nuvarande kunder och locka till oss nya. Idag äter vi till exempel mer mat i farten än tidigare. Vi konsumerar mer energibars och snacks vilket även återspeglas i utbudet i våra butiker. Att våga tänka nytt och innovativt är därför viktigt i hennes roll. En del av jobbet handlar också om att hitta ännu fler strategiska samarbeten likt det med Espresso House. Angelica berättar att man inte alltid är starkast själv utan ofta tillsammans med andra. Vilka samarbeten det kan bli tal om återstår att se.

- Jag tycker det är roligt att få vara innovativ och att tänka på nya sätt. Jag kollar alltid vad andra gör. För att få inspiration fotar jag mycket i butiker, restauranger och caféer och försöker tänka ut hur vi på Preem kan ta till oss olika saker, säger Angelica.

Hur ser en Preemstation ut om fem år?
Angelica berättar att hon tror att en bemannad station både kommer se annorlunda ut och ha en annorlunda roll än vad den har idag. Några trender som sannolikt kommer förstärkas är att våra kunder kommer efterfråga ännu mer närproducerad och butiksproducerad mat. Angelica gissar att vi kommer bli mer och mer kräsna med vad vi äter. Hon tror inte heller att vi kommer handla lika mycket matvaror i butiken som vi gör idag.

- Tänk när man stannar på Preem och ska ladda bilen i tjugo minuter. Det kommer ställa helt andra krav på upplevelsen i en butik. Då kan vi hinna servera en hel måltid på ett helt annat sätt än vad vi gör idag, berättar Angelica.

En aktiv fritid
När Angelica inte jobbar gillar hon att vara aktiv. Skidåkning och cykling tillsammans med sin man och sina två barn är något som hon gillar att prioritera. Tillsammans med sina vänner har hon också en stegtävling där målet är att gå en mil om dagen. Ett annat intresse är att laga mat och testa olika viner.