"Preem tar till vara på oss anställda"

Ebba Färnlycke tycker om ekonomi. Kanske lite mer än vad de flesta gör. På Preems Stockholmskontor, som ligger i Hornsberg, ägnar hon sig åt allt från avsättningar och bokslut till att förnya företagets hela ekonomisystem.

– Just nu gör vi en övergripande genomgång av våra rutiner. Preem är flera företag som genom åren har slagits ihop, och vi ska skapa ett enhetligt ekonomisystem på alla nivåer. Det är ett stort projekt, men jag gillar utmaningar, säger hon.

Ebba, som främst arbetar med Financial Controlling, jobbar mot ett av företagets tre affärsområden och ser över hur de ekonomiska processerna kan effektiviseras. Hon håller också i utbildningar ute på avdelningarna. En av anledningarna till att hon trivs så bra med sin vardag, är att arbetet är varierande och flexibelt – både när det gäller tider och hur dagarna ser ut.

– Egentligen ska vi finnas på plats mellan klockan nio och klockan tre, men med dagens teknologi är inte ens det skrivet i sten. När jag är på plats sitter jag sällan still. Jag pratar hellre än mejlar, så det blir mycket spring i trapporna. Och varje dag finns det nya problem som ska lösas, så jag blir aldrig uttråkad.

När årstiden tillåter tar Ebba gärna med sig lunchlådan till kajen.

– Det är spännande att se hur snabbt saker förändras här. Jag har jobbat på

Preem sedan 2011 och under den tiden har Hornsberg växt från ett industriområde till en riktig stadsdel. Under de senaste åren har även Ebbas roll inom företaget utvecklats.

– Den har växt och jag har växt med den. Det är en skön känsla. Jag vet hur mycket fungerar, men jag känner inte att jag har gjort mitt här. Tvärtom.

Tidigare har Ebba jobbat med revision på ett företag där dagarna ofta blev långa. När hon kom till Preem var kontrasten tydlig.

– Vi strävar inte efter att man ska jobba ihjäl sig här. Visst kan det bli arbetstoppar men det är undantag, och att jobba över varje kväll är inget som krävs för att avancera. Preem tar tillvara på oss anställda hellre än att köra slut på oss. 

Intresserad av en karriär inom Preem?
Skapa ett konto för att prenumerera på lediga jobb inom just ditt yrkesområde.