”Jag har ett av industrivärldens mest spännande jobb!”

Drömmer du om ett jobb där din insats gör skillnad? Vill du vara med och forma framtiden – redan idag?

Annika Utgenannt har ett av industrivärldens mest spännande jobb. Tillsammans med sina kollegor på Preem bidrar hon till att företaget leder omvandlingen till ett mer hållbart samhälle. En målsättning som ligger helt i linje med Sveriges och omvärldens högt ställda miljömål om att minska användningen av fossila bränslen. De första stegen på vägen har Preem redan tagit genom att bygga om delar av anläggningen i Göteborg till  ett bioraffinaderi som producerar diesel av tallolja – Preem Evolution diesel.

Inkluderande stämning  

Annika har en civilingenjörsexamen från Lunds Tekniska högskola och har tidigare jobbat med miljöfrågor i byggbranschen. – Jag kände direkt att jag hamnat rätt på Preem. Jag blev väldigt väl mottagen av mina arbetskamrater och alla var väldigt välkomnande och positiva. Dessutom fascinerades jag av vilken kompetens det finns inom företaget – jag stötte på experter överallt!

Många karriärvägar  

Eftersom Preem arbetar med hela värdekedjan – från transport och trading till raffinering och försäljning – finns det en mängd olika karriärmöjligheter. – Hos oss jobbar ingenjörer och tekniker med många olika inriktningar. Man kan till exempel vara inriktad mot miljö, kemi eller arbetsmiljö, och för den som vill vidareutvecklas inom företaget jobbar vi mycket med intern rotation och utbildning. Liksom de flesta anställda på Preem drivs Annika av sin nyfikenhet och en vilja att vara med och påverka framtiden. – Vi har ett fantastiskt innovationsklimat i företaget och arbetar på anläggningar som är unika i världen. Det är en mäktig känsla!

Livskvalitet nära naturen  

Preem har drygt 1 300 anställda varav 900 arbetar vid raffinaderierna i Göteborg och Lysekil. Annika, som bor med sin familj på Skaftö utanför Lysekil, är en av många som upptäckt fördelarna med att arbeta på en mindre ort. – Det är jätteskönt att ha nära till allt och att kunna kombinera ett så häftigt jobb med att bo i en sådan underbar och naturnära miljö – det är livskvalitet för mig!

Intresserad av en karriär inom Preem?
Skapa ett konto för att prenumerera på lediga jobb inom just ditt yrkesområde.