”Jag fastnade för Preems tydliga vision”

Projektledaren Linda Schwarz jobbade som konsult hos Preem på raffet i Göteborg. När hon fick frågan om hon ville börja på Preem ”på riktigt” var valet enkelt.

Hej Linda! Hur länge har du jobbat på Preem?

– Nu har jag varit anställd i drygt två år. Innan dess var jag här i tre år som inhyrd konsult från Cowi.

Vad var det som fick dig att byta och börja på Preem istället?

– Som konsult kommer man in och gör sitt uppdrag, men får oftast inte uppleva slutresultatet. Jag tyckte att det var kul att få möjlighet att komma in och jobba "på riktigt" och få återkoppling på ett annat sätt. Sedan blev jag också väldigt lockad av den vision Preem har för raffet här när det gäller att producera ännu mer grönt.

Vad är din roll på Preem?

– Jag är projektledare, vilket primärt innebär att jobba med projekt så att de uppfyller Preems projektmål när det gäller rätt kvalitet, tidsplan, budget, säkerhet och miljö.

Vilket projekt jobbar du med just nu och vad har varit roligast och mest utmanande med det?

– Jag är projektledare för den nya vätgasanläggningen som håller på att uppföras på Preems raffinaderi i Göteborg. En av de roligaste bitarna har varit att få jobba med så många olika externa aktörer och entreprenörer och att få vara med i hela projektet från början till slut. Största utmaningen har varit att kunna hålla tidsplanen, som varit ganska tuff, och att hålla ihop kommunikationen med så många inblandade.

Vad är det bästa med att jobba på Preem?

– Oj, det är svårt att välja. Men en viktig del är att jag har så många duktiga kollegor. Det innebär att man alltid lär sig något nytt och jag känner verkligen att jag utvecklas hela tiden här.

Preems vision är att "Leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle" – på vilka sätt märker du av den visionen i ditt jobb?

– Allt jag har jobbat med hittills har egentligen handlat om det. Den nya vätgasanläggningen som jag jobbar med nu är ju till exempel ett väldigt konkret exempel på omvandlingen mot en mer grön produktion.

Varför skulle du rekommendera andra att söka jobb på Preem?

– Vi har en väldigt bra atmosfär på Preem med många trevliga människor. Alla pratar med alla och det är väldigt öppet och prestigelöst. Varför jag själv valde Preem berodde också mycket på visionen. Det är inte många andra som har en så bra och tydlig vision som Preem.

Linda Schwartz, projektledare på Preemraff Göteborg

Kort om Linda Schwarz

Ålder: 43 år.
Roll på Preem: Projektledare.
År inom Preem: Två år som anställd, konsult i ytterligare tre år.
Bakgrund/utbildning: Maskiningenjör, utbildad vid Chalmers. Har tidigare jobbat på Kungsbacka Energi och Flygfältsbyrån/Cowi.
Intressen: Motion i olika former. Har tidigare seglat mycket, just nu blir det mest vandring, löpning och pingis.
Familj: Sambo och nioårig son.
Oanad talang: Kan spela näsflöjt.
Motto:
Om man kan göra något idag ska man göra det och inte skjuta upp det till imorgon.

Text: Sara Bergqvist
Foto: Anna Sigvardsson

Intresserad av en karriär inom Preem?
Skapa ett konto för att prenumerera på lediga jobb inom just ditt yrkesområde.

Ta en tur på vårt raff i Lysekil

Virtual Reality Virtual Reality

Kolla direkt i webbläsaren eller ta fram dina egna VR-glasögon och titta via Youtubeappen. Välkommen till Preem XP.