Preem söker Verksamhetsarkitekt, Stockholm

Vill du vara med att bidra till Sveriges största drivmedelsföretags utveckling? Då kanske det är dig vi söker! Vi letar nu efter dig som brinner för att arbeta med verksamhetsnära frågor. Med ett tydligt mandat kommer du att ansvara för att upprätthålla en sammanhållande arkitekturdokumentation. Omvärlden förändras hela tiden och för Preem innebär det att vi måste kunna möta nya krav.

 

Jobba för framtiden redan idag

Preem är både vad rör verksamhet och IT-landskap inne i en större förändringsagenda där vi just nu definierar och implementerar en ny central ERP-lösning för våra centrala verksamheter. Samtidigt har vi utmaningar med att utöka vår hållbarhetsagenda genom stärkt fokus på icke-fossila drivmedel, och vi är på väg mot verksamhet i nya länder.

 Detta sammantaget ställer stora krav på ett dynamiskt arkitekturarbete som avdelningen nu aktivt jobbar med.

Du kommer att få vara med på en resa där du har möjlighet att sätta din prägel på arbetet så väl som på gruppen du tillhör. Det övergripande ansvaret för rollen omfattar förvaltning, utveckling och nyttjandet av en Preemgemensam förmågekarta samt tillhörande systemstöd för arkitektur. Vidare kommer du stötta projekt och initiativ inom Preem med metodik och kompetens för arkitektur. I denna roll tillhör du teamet Enterprise Arkitekt Center (ESC) som idag består av 6 personer.

 

I ditt ansvar ingår även att:

• koordinera och säkerställa kontinuitet i Preems arbete med målarkitektur

• bevaka trender och teknologier kring arkitekturarbete

• vara superuser och kravställare för arkitekturverktyg

• följa upp och stötta arkitekturarbete i centrala förändringsprojekt.

• beakta och bevaka kundkrav, lagkrav och standarder och via arkitektur påvisa hur det berör verksamheten och vilka justeringar som kan vara nödvändiga

• delta i utvecklingen av hela EAC:s organisation och verka för ett gott samarbete inom hela IT och i gränssnitt med andra delar av bolaget

 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. I Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017 placerar vi oss på plats nummer 2. Vi är såklart oerhört stolta över att våra medarbetare tycker vi är en av Sveriges Bästa Arbetsgivare.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Preems huvudkontor i Stockholm.

 

Har du den här bakgrunden?

Till den här tjänsten söker vi dig som har en relevant examen från universitet eller högskola. Du har erfarenhet av att arbeta med verksamhetsarkitekturfrågor och har erfarenhet av metodik inom verksamhetsarkitektur, processarbete och information management. För att lyckas i rollen tror vi att du har erfarenhet av projekt kopplat till förändringsledning. Du har lätt för att arbeta med olika typer av modeller och har en erfarenhet från olika ramverk där dina frågor rört sig på en strategisk såväl som en operativ nivå. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.

 Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Är det här du?

För att vara rätt person för den här tjänsten bör du vara drivande, har lätt att se helheter och strukturer samt har en god analytisk förmåga. Vi tror vidare att du är kommunikativ, pedagogisk och ha lätt för att skapa kontakt med andra. Tillsammans med de andra i ditt team bidrar du till att lägga grund för positiva förbättringar inom Preem. Du har en egen drivkraft och förmåga att arbeta självständigt.

 

Ta reda på mer!

I denna rekrytering samarbetar Preem med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Anna Smedberg på telefon 08-120 50 429. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Fackliga kontaktpersoner:

 https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Välkommen in med din ansökan!

 

Klicka här för att ansöka

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2017-12-19

Kontaktperson:
Anna Smedberg/Level Recruitment office +46 8120 50 429