Hej student!

Är du student och nyfiken på vilka karriärmöjligheter som finns för dig på Preem under din studietid? Eller har du ännu inte kommit på vad du vill arbeta med i framtiden och söker en möjlighet till att ta reda på det? På Preem är möjligheterna många.

Redan som student kan du påbörja din karriärresa på Preem. För att kunna möjliggöra vår stora omställning och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle är vi ständigt på jakt efter morgondagens talanger. Vi erbjuder dig som student allt från studiebesök, praktik, examensarbeten, sommarjobb till ett talangnätverk som vi kallar för Preem Talent Community.

Tillsammans jobbar vi för framtiden redan idag. Vill du vara med?

Sommarjobb

Ett sommarjobb på Preem är ett perfekt tillfälle för oss att lära känna varandra. Vi har ungefär 75 sommarjobbare hos oss varje år. Sommarjobben är förlagda på våra raffinaderier i Göteborg och Lysekil eller på vårt huvudkontor i Stockholm. Några typiska roller som brukar vara återkommande varje år är:

 • mekaniker/rörmontörer
 • elektriker/instrumenttekniker
 • labbtekniker
 • servicearbetare
 • fastighetsskötare
 • miljöassistent
 • teknisk assistent
 • planerare
 • prisanalytiker
 • logistikassistent
 • produktionstekniker
 • och projektassistent för att nämna några.

Ansökningstiden är normalt mellan januari och februari varje år. När det finns sommarjobb att söka publiceras de här: lediga jobb.

Examensarbete

Vill du kombinera teori med praktik och få en fördjupad kunskap inom ett för dig intressant ämnesområde? Genomför du ett examensarbete hos oss på Preem erbjuder vi en kompetent och engagerad handledare som stöttar dig för att du ska kunna slutföra ett så bra arbete som möjligt.

Vår förhoppning är att vårt samarbete ska leda till såväl kunskapsutbyte som nya kreativa lösningar och idéer som hjälper oss att utveckla framtidens kreativa lösningar tillsammans. Varje år genomför ett flertal studenter sina examensarbeten i samarbete med Preem. När vi har lediga examensarbeten hittar du dessa bland våra lediga jobb.

Praktik

Är du sugen på praktik? Som praktikant på Preem får du en unik möjlighet att känna på hur det är att arbeta inom just ditt intresseområde samtidigt som du lär känna oss som arbetsgivare. Kanske är det just en praktikperiod hos oss som blir avgörande för din framtida yrkesbana.

Preem erbjuder årligen ett flertal personer praktik, framför allt på våra raffinaderier i Lysekil och i Göteborg, men även i Stockholm. Vi erbjuder allt ifrån prao, praktik och lärlingsplatser på Preem, främst till personer med teknisk bakgrund. Vi tar emot såväl grundskole- och gymnasieelever som högskole- som universitetsstudenter. Kontakta oss på jobb@preem.se så hjälper vi dig vidare för att kika på vilka möjligheter vi kan erbjuda dig.

Preem Talent Community

Är du intresserad av karriärmöjligheter på Preem? Ta chansen och gå med i vårt talangnätverk Preem Talent Community så hjälper vi dig att hålla koll på kommande karriärmöjligheter.

Förutom information om lediga tjänster, kommande events, sommarjobb, praktik och examensarbeten via e-post kommer du dessutom att få veta mer om hur det är att arbeta på Preem och träffa våra kollegor i olika roller. Och självklart berättar vi mer om våra olika satsningar för att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Följ med oss du också och bli en del av nätverket redan idag.

Klicka här för att anmäla dig till Preem Talent Community

Sugen på Studiebesök?

Går du på en teknisk utbildning och är nyfiken på hur arbetet på våra raffinaderier fungerar? Då kanske du och din skolklass ska komma på studiebesök på något av våra raffinaderier i Göteborg eller Lysekil? Kontakta oss på jobb@preem.se så hjälper vi dig att undersöka vilka möjligheter vi kan erbjuda just din klass.

Ta en tur på vårt raff i Lysekil

Virtual Reality Virtual Reality

Kolla direkt i webbläsaren eller ta fram dina egna VR-glasögon och titta via Youtubeappen. Välkommen till Preem XP.