Glad björn som sätter kunden i centrum

Hos Preem bor en av Sveriges största kändisar: Preembjörnen. Preems namn och logotyp såg dagens ljus i maj 1996. Med vårt varumärke vill vi visa upp ett företag med en mjuk och vänlig sida, som alltid sätter kunden i centrum. 

Vi sökte ett namn och en symbol som både avspeglade vår storlek och professionalism. Resultatet blev en leende björn. Och varför inte? Björnar är stora och starka. Leende björnar är dessutom vänliga och mjuka.

Namnet Preem kommer från det engelska ordet ”pre-eminent” som betyder utomordentligt framstående. Det är kanske inte så svårt att förstå att vårt namn är vår största utmaning.

Den gröna och orange färgen valde vi med utgångspunkten att vi vill synas bra ute på vägarna och skilja oss från konkurrenterna.

Logotyp och grafisk manual

Här kan du hämta vår logotyp Preembjörnen samt logga in till Preems grafiska manual. I den grafiska manualen finns logotyper samt information om Preems färger och typografi.

Har du frågor kring den grafiska manualen, kontakta Cecilia Hagängen på tel. 010-450 16 59.

Grafisk manual Grafisk manual

Preems grafiska manual är en del i vår nya varumärkesportal.
Här presenterar vi en anpassad version av vår grafiska identitet. Via länken nedan hittar du logotype, färger, andra grafiska element och information om hur de ska användas.
 
Du loggar in med nedan uppgifter. Använda Google Chrome för bästa funktion. 
Användarnamn: preem
Lösenord: preem 

Länk till Preem varumärkesportal.