100 dagar på nya jobbet

Den 17 augusti gjorde Magnus Heimburg sin första arbetsdag som VD på Preem vilket gör att han nu jobbat sina första hundra arbetsdagar på VD-posten. Förutom en mängd digitala möten med kollegor har Magnus också hunnit med att besöka raffinaderiet i Lysekil och Göteborg, besökt externa samarbetspartners och ett antal stationer ute i landet i en rad corona-anpassade möten.

– Det känns tryggt att se att Preem jobbar aktivt för att göra våra stationer så coronasäkra som möjligt. Vi var först i branschen med att sätta upp plexiglasskivor vid kassorna, stationerna är bra skyltade med råd och uppmaningar och vi driver vår försäljning till drive-in-luckor för att kunderna ska slippa behöva gå in i butiken, säger Magnus Heimburg.

Under september månad besökte Magnus kollegorna vid raffinaderiet i Göteborg och Lysekil. 

– Det var väldigt inspirerande och roligt att få besöka raffinaderiet igen och träffa både nya och gamla bekanta. Trots tiderna upplevde jag en väldigt god stämning bland medarbetarna, alla försöker göra sitt bästa under rådande omständigheter. Att träffa många väldigt stolta och kompetenta medarbetare som brinner för sitt arbete och gärna delar med sig sina erfarenheter är inspirerande och jag är tacksam för det. Även om jag arbetat på Preem tidigare har jag mycket att lära, säger Magnus Heimburg, vd och koncernchef.

– Jag har haft väldigt spännande dagar med besök i både anläggningen och i labbet på raffinaderiet i Göteborg, men även hamnen i Skarvik, berättar han. Det har varit många bra samtal och möten med engagerade och kompetenta medarbetare. 

Tidigare under hösten fick Magnus en inblick från de senaste årens framgångsrika tillväxt för PS Olje AB, en av Preems certifierade återförsäljare. 
– Bolagets framgång bygger mycket på deras starka fokus på flexibla lösningar och höga servicegrad. Det är alltid extra roligt och möta engagerade entreprenörer som drivs av att utveckla sina kundrelationer. Jag vill rikta ett stort tack till ekonomichef Linda Sjöö och VD Magnus Sjöö som gav mig en givande eftermiddag.

 Magnus Sjöö och Linda Sjöö på PS Olje AB tillsammans med Magnus Heimburg.  

Magnus Sjöö och Linda Sjöö på PS Olje AB tillsammans med Magnus Heimburg.

Under dagen passade Magnus även på att besöka Preems bemannade station på Företagsvägen i Landskrona.

– Här blev jag vänligt bemött av stationschef Caroline Lindholm och hennes kollegor Annica Dahlquist och Ingeborg Lydtke. Stort tack för en trevlig pratstund och en god lunch, sade Magnus Heimburg. 

Annica Dahlquist med kollegor.  
Magnus under sitt möte på Preems bemannade station på Företagsvägen i Landskrona.  

Under sin turné har Magnus även hunnit besöka ytterligare bemannade stationer som Preem Rosengård och Preem Hanögatan i Malmö, Preem Kävlinge samt Preem Ängelholmsvägen och Preem Gustav Adolfsgatan i Helsingborg. 

– Jag tycker det var ett bra initiativ av honom att åka ut för att se hur en vardag, med allt vad det innebär, kan se ut för oss som jobbar på station. Vi pratade lite om olika utmaningar som finns och hur vår station har klarat den rådande pandemin och vad vi gör för att försöka håll oss och våra kunder trygga. Jag tycker att det var ett bra besök och framförallt roligt att träffa honom personligen och kunna hålla en fri dialog med någon i hans position, säger Ted Norberg, Preem Partner.