Fem frukostätare på Preem Ullevi i Göteborg

Preem Ullevi är en av de större Preem-stationerna, mätt i antalet besökare. Och en hel del av besökarna äter frukost. De frukostfrallor som butiken har till salu varje dag brukar ta slut innan lunch. 

Roland Köster

Roland Köster, taxichaufför, kl 07:25

Äter: Kaffe och fralla.

Vad betyder frukosten för dig?

– Den är egentligen jätteviktig. Men i det här jobbet kan det vara lite svårt att få till det. Varken frukost eller lunch blir på samma tider varje dag.

Hur ofta äter du frukost ute?

– Det beror lite på när jag börjar och om jag hinner äta hemma först. Här på Preem blir det en–två gånger i veckan. Då brukar jag ta deras frukostpaket (frukostpåse, reds.anm.). Men idag ska jag iväg till verkstaden och har hoppat över juicen.

Äter du alltid samma typ av frukost?

– Nej, hemma blir det ofta te och smörgås och om jag äter på kafé kan det bli grötfrukost. Men ganska ofta blir det bara en kopp kaffe.

Duloman Omar

Duloman Omar, taxichaufför, kl 07:35
Äter: Kaffe och wienerbröd.

Var brukar du äta din frukost?

– Ibland äter jag frukost hemma, men ganska ofta blir det här på Preem.

Vad har du ätit idag?

– Jag började redan fyra i morse och då åt jag frukost här. Det var hela frukostpaketet med kaffe, ostfralla, juice och yoghurt. Nu är det redan dags för förmiddagsfika. Det blir tidiga morgnar. Men å andra sidan slutar jag vid tolv varje dag.

Emma Allvin

Emma Allvin, administratör, kl 07:45
Äter: En grov macka med ost.

Hur viktig är frukosten för dig?

– Väldigt viktig. Jag äter alltid frukost. Men vad jag äter är inte lika viktigt, huvudsaken är att jag får i mig något.

När äter du frukost ute?

– Om jag inte har någon frukost hemma. Det blir nog tre gånger i veckan ungefär. Då brukar jag köpa med mig en macka som jag äter på jobbet. Men inget kaffe, för det finns där.

Vad är det som fått dig att stanna just här idag?

– Jag jobbar i Mölnlycke och det här ligger så bra till på vägen. Ibland handlar jag där också, men det är faktiskt enklare här när man kommer med bil.

Hannes Pedersen

Hannes Pedersen, jobbar inom bygg och ventilation, kl 07:55
Äter: Kaffe och fralla.

Äter du alltid frukost?

– Nej, för det mesta blir det bara en kopp kaffe. Men jag åt ingen ordentlig middag igår, så idag var jag lite hungrig.

Vad betyder frukosten för dig?

– Den är inte så viktig. Jag kan gå ganska länge utan att bli hungrig och utan att det påverkar mig. Däremot är jag ganska noga med vad jag äter och gillar inte skräpmat.

Gabriel Wallin

Gabriel Wallin, har egen städfirma, kl 08:50
Äter: Kaffe och smörgås med ägg, falukorv och grönsaker.

Hur ofta brukar du äta frukost ute?

– Det blir nog två–tre gånger i veckan. De dagar jag går upp vid fem orkar jag oftast inte äta hemma eller fixa något att ta med mig.

Var brukar du äta då?

– Nästan alltid här på den här Preemstationen. Det finns närmare ställen, men jag gillar den här stationen. Det är fräscht och lättillgängligt och så är alla så otroligt serviceinriktade. Första gången jag kom hit var för fem–sex år sedan och sedan dess har jag fortsatt med det.

Vad äter du till frukost?

– Jag är ingen rutinmänniska så det varierar ganska mycket. Ibland blir det kaffe och smörgås, men det kan likaväl bli en sallad. Och det är inte alltid jag äter någon frukost heller.

Text: Sara Bergqvist                                                                                                                      Publicerad: september 2018