Vårt kaffe

Bra kaffe är vår passion och vårt ansvar går hela vägen från böna till kopp. Självklart är vårt kaffe KRAV- och Fairtrade-märkt.

Vägens bästa kaffe

På Preem serverar vi riktigt gott kaffe. Vi har satsat på branschens bästa kaffemaskiner och trimmat dem för att passa vår specialframtagna blandning.
Vi har vi valt att samarbeta med Bergstrands Kafferosteri med hantverk, erfarenhet och kaffekunskap sedan 1891. Vi har tillsammans tagit fram unika blandningar som serveras på våra stationer med de bästa KRAV- och Fairtrade-märkta råvarorna i världen.

Noga utvalda bönor

Vårt kaffe är gjort av 100 % Arabica bönor (från Sydamerika) och rostas långsamt hos vår leverantör för att behålla sin naturliga karaktär. Espresso blandningen som vi använder till latte, macchiato, espresso är en blandning av 25% robustaböna och 75% arabica-böna. Robusta ger espresson dess kraftiga karaktär.

Tillsammans med vår maskinleverantör finkalibreras våra kaffemaskiner för att få fram optimala bryggtider och precision i mängden kaffe per kopp och ställtid (rinntid). Med vårt program för egenkontroll så kan vi garantera kaffe av högsta kvalitet.

Vårt kaffe är gjort av 100 % Arabica bönor (från Sydamerika) och rostas långsamt hos vår leverantör för att behålla sin naturliga karaktär. Vi har specialgjorda kaffeblandningar som bara finns på Preem. 

Kaffe koll