Kaffe värt att stanna för

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaffe värt att stanna för

Preem har en unik espressoblandning som ingår i allt kaffe vi serverar. Den heter Dark Espresso och är omsorgsfullt framtagen tillsammans med våra vänner på Espresso House. Smaken påminner om macadamianötter, marsipan och smörkola medan eftersmaken är fyllig och rund.

Bönorna rostas på Espresso House rosteri utanför Stockholm. Det sker varsamt och långsamt för att varje böna ska nå sin fulla potential. Att rosta på det här sättet säkerställer att alla smaker och aromer träder fram på bästa sätt. Oavsett vilket kaffe du väljer från vår meny är det värt att stanna för när du vill göra din resa lite bättre.

Följ med på en bättre resa.

Vi är alla på väg någonstans. Oavsett vilket kaffe du väljer från vår meny är det värt att stanna för när du vill göra din resa lite bättre. På Preem är vi på väg mot 2035 och vårt mål mot en mer hållbar framtid.


Specialkaffe

Preems kaffe från Espresso House är ett så kallat specialkaffe, vilket är den finaste standarden i kaffevärlden. Bara fem procent av alla världens kaffebönor når upp till den kvaliteten. Det innebär att bönorna är noggrant utvalda och bara de mognaste kaffebären handplockas på hög höjd.

Dark espresso

Preems blandning Dark espresso är omsorgsfullt framtagen tillsammans med Espresso House.

Tomorrow Friendly

Kaffet vi serverar är odlat under förhållanden som är bra får både vår planet och de människor som arbetar på plantagen. Läs gärna mer på tomorrowfriendly.com

Vårt kaffe

De här kaffedryckerna hittar du på våra bemannade stationer.

Americano Americano

Består av en enkel espresso utspädd med hett vatten. Drycken fick sitt namn efter amerikanska soldater posterade i Italien. De gjorde så för att få kaffet att smaka mindre starkt och mer som hemma.

Cappuccino Cappuccino

Görs med lika delar espressokaffe, varm mjölk och mjölkskum. Det är viktigt att skummet på toppen är tätt och krämigt. I Italien är cappucino en frukostdryck och dricks nära nog bara på morgonen och förmiddagen.

Cortado Cortado

En spansk kaffedryck som görs på lika delar varm skummad mjölk och espresso. Smakmässigt ligger den mellan espresso macchiato och cappucino, men ska inte ha ett lika fluffigt mjölkskum.

Espresso Macchiato Espresso Macchiato

Macchiato betyder fläckad på italienska och är en enkel espresso fläckad av skummad mjölk på toppen. Mjölken ger espresson en något rundare smak.

Flat White Flat White

Flat white är en blandning mellan cappucino och latte. Den görs på en del espresso och två delar varm skummad mjölk. Skummet ska inte vara fluffigt utan platt precis som namnet antyder.

Ristretto Ristretto

Ristretto betyder förminskad och är en espresso gjord på en mindre mängd vatten. Under bryggningstiden blöts inte det malda kaffet upp lika mycket som en vanlig espresso. Det ger ger en intensiv och syrlig smak, utan bittra toner.

Lungo Lungo

En espresso där bryggningstiden förlängs för att mer vatten ska passera genom det malda kaffet. Lungo kan beskrivas som en något mer utspädd espresso.

Latte Latte

För en perfekt blandning ska förhållandet ligga på två delar espresso, sex delar varm mjölk och två delar skummad mjölk.