Kör EKO i sommar!

Sväng förbi oss i sommar och prova vår ekologiska och klimatsmarta sommarmeny med härliga nyheter. Tanka eller handla* fyra gånger så får du sommarens trickboll. Vi fyller också 20 år vilket vi firar med riktigt bra priser. Välkommen in!

4 köp* = 1 trickboll
Ekologiska pannkakor 20 kr

Klimatsmart meny

Ekologiska pannkakor
Ekologisk grädde
Ekologisk hallonsylt

Ekologisk glass 20 kr
Klimatsmart kabanoss 20 kr
Ekologisk islatte 20 kr
Ekologisk frappucino 39 kr

Tanka-handla-få

*Fyra stämplar och trickbollen är din! Du får en stämpel när du tankar (minst 35 liter) eller handlar i butiken (65:- eller mer). När du får din fjärde stämpel lämnar du kortet i kassan och får sommarens trickboll. Tankar du på en automatstation under kampanjperioden så spar du bara dina kvitton och löser in på en bemannad station.

Max en stämpel per besök hos Preem. Erbjudandet gäller 13/6-14/8 2016 och inlösen kan ske t o m 31/8 2016 eller så långt lagret räcker. Värde 99:-

Spela Ecorun & vinn presentkort!

Hur sparsamt kan du köra? Motorbroms, jämnt tempo och lagom accelaration lönar sig. Varje dag vinner den som kört bäst och får högst poäng två valfria produkter från vår ekologiska sommarmeny i form av presentkort som löses in på bemannad station (värde 40:-). Utmana släkt och vänner!

Belöningen av dagens bästa spelare pågår 4–31 juli. Därefter kan du fortsätta att spela och uppnå dagens highscore, men då med äran som vinst istället.

Starta Ecorun och tävla nu! Spela Ecorun & vinn presentkort!

Vi firar 20 år!

Vi fyller jämnt och det firar vi på Björns namnsdag den 18 juni. Vi sänker priset på drivmedel, riktigt bra pris på biltvätt och vi bjuder alla kunder på kaffe och nybakat wienerbröd. Välkommen på kalas!

Tanka smart
Personbil
Lätt lastbil
Tung lastbil

Kör eko i sommar

Testa hur mycket koldioxid du kan spara genom att tanka Preem Evolution istället för helt fossila drivmedel.
 
 
Körsträcka
1200 mil
Förbrukning
0.57 l/mil
Fossilt CO2 utsläpp
10,0 kg
Preem Evolution Diesel
12,0 kg
Drivmedel referens
CO2 besparing
2.0 kg
CO2 Besparing
 
100Mil
Utan fossila CO2
utsläpp
CO2-besparing mätt i körsträcka
Så här har vi räknat

Varje drivmedelsprodukt har ett värde för växgashusbesparing (WTW, well to wheel), som anger hur mycket fossila CO2 utsläpp som en produkt orsakar. För att beräkna besparingen av fossil koldioxid jämför vi utsläppen för respektive produkt med en helt fossil motsvarighet. För att alla aktörer ska använda och jämföra samma värden för växthusgasbesparing ska växthusgasutsläppet för det förnybara drivmedlet jämföras med dess fossila motsvarighet enligt standardvärden som anges enligt Europaparlamentets och rådets direktiv 2009/28/EG om främjande av användningen av energi från förnybara energikällor. Detta värde är 83,8g CO2ekv/MJ. Omräknat till kg/liter blir det 3 CO2ekv kg/liter för diesel och 2,75 CO2ekv kg/liter för bensin.

Fossila CO2 utsläpp vald Produkt
För att räkna ut de fossila utsläppen för vald produkt multiplicerar vi körsträckan med förbrukningen. Vi får då fram hur många liter som har gått åt. Antalet liter multipliceras därefter med WTW-värdet för produkten.

Fossila CO2-utsläpp drivmedelsreferens
För att räkna ut de fossila utsläppen för drivmedelsreferensen (100% fossil produkt), multiplicerar vi WTW-värdet med resultatet av körsträcka gånger förbrukning.

Fossil CO2 Besparing
Besparingen i sig får vi fram genom att subtrahera resultatet från Fossila CO2-utsläpp vald produkt med Fossila CO2-utsläpp drivmedelsreferens. Således får vi fram hur många kg fossil CO2 vi har sparat genom att använda oss av en produkt med en högre andel förnybart.

Antal mil utan CO2 utsläpp
Genom att dividera fossil CO2-besparing med fossila CO2-utsläpp drivmedelsreferens får vi fram hur stor andel av produkten som är fri från fossila CO2-utsläpp. Det värde multipliceras sedan med det totala antalet körda mil.

 

Vi finns över hela Sverige!

570 tankställen från norr till söder för privat- och yrkestrafik. Välkommen in.

Hitta din närmsta Preem-station Hitta din närmsta Preem-station