Stolt huvudsponsor av Vasaloppet & Cykelvasan
 
 

Ett mer hållbart samhälle. Hur låter det?

Vi tycker det låter som ljuv musik. Varje dag jobbar vi för att minska klimatpåverkan och hitta nya vägar för att använda våra resurser ännu klokare. Vi vet att ni cyklister också verkar för ett hållbart samhälle så nu vill vi tillsammans med er tolka ljudet av hållbarhet. Cirka 21 km innan mål i Cykelvasan hittar du Musikspåret där du genom att cykla över sensorer är med och skapar ljud och takt. Dessa ljud kommer sedan att sättas ihop till musik – ljudet av hållbarhet.

Med Cykelvasans 13 000 åkare skapar vi ljuv musik!

Tillsammans med ett av Sveriges främsta musik- och teknikföretag, Plan8 har vi skapat Musikspåret som består av 22 modifierade gummislangar, lika många trycksensorer, 48 instrument, fyra datorer, en 3,5 meter hög åttondelsnot och 22 högtalare.

Varje gång en cyklist kör in i musikspåret slumpas en av ett 10-tal instrument och melodislingor fram. Det kan vara trummor, en synthslinga eller kanske en trumpetfanfar. Den slutgiltiga kompositionen vävs samman av alla de ljuden som cyklisterna framfört. Det blir en låt som tolkar ljudet av hållbarhet.

Håll utkik och välj Musikspåret i Cykelvasan!

Du hittar oss ca 21 km innan mål -strax innan Hökberg

Karta över Cykelvasan Karta över Cykelvasan

Träffa oss på Cykelvasan11–12 augusti

Utöver Musikspåret så finns Preem på plats med monter i Lindvallen där du kan fråga oss om hållbar utveckling, få en kopp av vårt ekologiska kaffe och smakprov av vår hållbarhetskorv.

Vi arbetar ständigt med att göra våra drivmedel grönare. Nu kan du även tanka Svanen-märkt hos oss. Preem Evolution Diesel+ är den första dieseln någonsin som får bära Svanen – Nordens officiella miljömärke. Precis som våra andra drivmedel är den helt fri från palmolja och PFAD, ett kriterium vi delar med Svanen.


Här tankar du Preem Evolution Diesel+

Hur många gröna mil får du?

Få koll på dina utsläpp med Utsläppskollen. Jämför Preem Evolution Diesel med fossila drivmedel. Testa nu!

100% palmoljefritt på Preem-stationer

Hållbara råvaror är en förutsättning för en hållbar framtid. Men bara för att de är förnybara betyder det inte att de är hållbara på riktigt. Läs mer

Dela
sidan
Dela på Facebook Dela på Facebook