Preem Mastercard -  försäkringar

Om något oförutsägbart händer på resan så är det skönt att ha en försäkring. Med Preem Mastercard ingår automatiskt en kompletterande reseförsäkring. Dessutom ingår Preem MasterCards Tanka-Fel-Försäkring som räddar dig när du av misstag tankat fel.

Kompletterande reseförsäkring

Om något oförutsägbart händer när du är ute och reser är det väldigt skönt att ha en försäkring. Med Preem Mastercard ingår automatiskt en kompletterande reseförsäkring om du betalar minst 75 procent av resan med kortet.

Försäkringen kan bl.a. ge dig ersättning vid försening av allmänt färdmedel vid avresa efter 4 timmar och om ditt bagage är mer än 6 timmar försenat till resmål utanför hemlandet. För att få ersättning krävs kvitto för nödvändiga och skäliga merkostnader. Vid försening av allmänt färdmedel kan du även få ett schablonbelopp utbetalt. I försäkring ingår dessutom ett avbeställningsskydd som gäller vid akut sjukdom. 

Utsätts ditt hem eller din bil för en skada när du är på resande fot och du har betalt resan till minst 75 procent med kortet får du ersättning om kostnaden för skadan överstiger hemförsäkringens självrisk. Vi kallar det självriskskydd för hem- och bilförsäkring.

Mer information hittar du i Förköpsinformationen och de fullständiga villkoren.

Tanka-fel-försäkring

Alla kan vara tankspridda och råka välja fel ibland. Vid tankning av fel bränsle ingår ersättning för sanering av bränsletank, bränslesystem och bränslefilter. Högsta ersättningsbelopp är 3 000 kronor per skada.

Tillval Betalskydd

Betalskydd kan hjälpa dig med dina månadsbetalningar för Preem MasterCard om du blir sjukskriven på minst 50 % eller mer eller ofrivilligt arbetslös. Vid dödsfall betalar försäkringen hela skulden. Betalskydd kostar 0,75 procent av din totala skuld per månad, det vill säga 7,50 kronor per månad för varje 1000 kronor du har i kontoskuld. Mer information hittar du här i förköpsinformationen och de fullständiga villkoren där du också kan läsa mer om de krav som finns för att kunna teckna försäkringen. Du skaffar försäkringen genom att logga in på Preem Mastercard Mina sidor eller kontakta Ikano Bank på telefonnummer 0476 - 58 71 40.